Palovit Şelalesi Kaçkar Dağları Milli Parkı

Palovit Şelalesi
Palovit Şelalesi Foto: Şükrü Gün 



























                                              Palovit Şelalesi Hızlı Çekim Videosu 

Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisindeki Palovit Şelalesi, Rize’nin debisi en yüksek şelalelerinden biridir. Gür bir orman içindeki bu ünlü şelale, yaklaşık 15 metre yükseklikten düşüyor toz su zerreciklerini etrafa saçarak. Palovit Şelalesini yolun kenarına yapılan platformdan veya şelalenin dibine kadar inen merdivenlerden inip şelale dibinden izleyebilirsiniz. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinden çıkan yol önce tarihi Çinçiva (Şenyuva) taş kemer köprüsüne, ardından da Zilkale’ye ulaşıyor.


Vadiyi yüzyıllardır kontrol eden ve geçtiğimiz yıllarda restore edilen tarihi kaleden sonra, parke taş döşeli güzergâh bir köprüden karşı yakaya geçerek çeşme başına kadar uzanıyor. Çamlıhemşin Çat yolunun 19. kilometresindeki çeşmeden sola ayrılan dört kilometrelik yol, sizi Palovit Şelalesi’ne kadar götürüyor. Son derece bakir bir alanda bulunan bu doğa harikası, güçlü yatağına karşın büyük bir gölet oluşturamıyor. Palovit Deresi’nin önlenemez suları, şelale yaptıktan sonra cadı kazanları yaratarak akıyor. Meşederesi’yle birleşerek daha da güçlenen kar suları, Şenköy (Amukta) Köprüsü yakınlarında Fırtına Deresi’ne katılıyor. Palovit Şelalesi yolunda bir kamp ve mesire alanı da bulunmaktadır.

14 Ocak 2018 tarihinde ziyaret ettiğimiz şelalenin debisi henüz yoğun kar sularıyla beslenmemiş olsa bile çok güçlü.Bahar aylarında kar sularının da karışması ile çok daha yüksek debiyle akacağı kesin.

Palovit Şelalesinin olduğu vadi çok dik ve dar bir vadi içerisinde olduğu için gün ışığı fazla giremiyor.Şelaleden uçuşan su zerreleri ile sürekli nemli olan ortamdaki kurumuş ağaçlar yosunlarla kaplanmış durumda.Fotoğraf ,video çekimleri için mutlaka ziyaret etmenizi öneriyorum.Daha önce görmediğim için hayıflandığım yerlerden biri oldu benim için.


Palovit Şelalesi 14 Ocak 2018 
Kaçkar Dağları Milli Parkı Palovit Şelalesi 


Palovit Şelalesi Dibine İnen Merdiven
Kaçkar Dağları Milli Parkı Palovit Şelalesi Genel Görüntü 
Palovit Şelalesinin Oluşturduğu Su Zerrelerinden Yosun Tutmuş Ağaçlar











TEŞEKKÜRLER 



TAKİP EDİN 
Blogger        : dagkamp.blogspot.com.tr 
YouTube       : youtube.com/dagkamp

Instagram     : dagkampoutdoor











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAŞARAN KÖYÜ TEPENDELİĞİ ,HAYAT ve KAYA MAĞARASI

Türkiye’nin En Yüksek Dağları Listesi

Dünyada Nadir Olan Şimşir Ormanı Kuruyor Peki Neden?